Generation Support Facility

Generation Support Facility


Scope Summary
        Transmission Relay Upfit            
Convert existing warehouse and training space to new office, conference, and secure storage area for relocation of the  Appalachian Transmission Relay Group. Architectural work included layout, metal studs, insulation, gypsum walls, acoustical ceilings, luxury vinyl tile flooring and carpet, storefront wall systems, painting, casework, pre-finished doors, mechanical and electrified door hardware. Telecom, Data, and Audio/Visual systems were utilized for conference use and storm outage preparation. Mechanical work included the installation of new VAV’s, ductwork, supply and return diffusers, and improvements to the existing BAS for energy efficiency and off campus control. Modifications to the existing fire protection “wet” system and fire alarm annunciation devices installed to meet NFPA 13 standards Electrical work included energy efficient lighting, occupancy sensors, switching, and power supply to new furniture layout, Audio/Visual components,  mechanical equipment, and existing subpanel circuit replacements. Original project schedule had 9 week duration, condensed to 5 weeks per request of the Owner and met by the project team. Project also included “6-wall” construction”, relocation of existing personnel door and hardware, painting, gypsum board repair, casework, HVAC modifications to the existing ductwork, electrical requirements for new furniture and casework workstations in MRO space for secure storage and processing of records.


Parking Lot Expansion
Expand existing parking lot at the Generation Support Facility to facilitate staging of the Appalachian Transmission Relay Group. Work included layout an staking, import fill to required grade, stone base placement, concrete curb and gutter, storm drainage, asphalt paving, striping, and final landscaping. Geotechnical testing and verification of standard proctor densities were included in the services provided. Approximately 375 cubic yards of unsuitable materials were removed and replaced with structural compacted fill.

Project Photos

Associations and Affiliations